Uređeno dvorište Fabrike vode „Zabrežje“

Migranti smešteni u Prihvatnom centru u Obrenovcu su još jednom pokazali dobru volju i solidarnost. Ovom prilikom učestvovali su u volonterskoj akciji sređivanja i farbanja ograde u dvorištu Fabrike vode „Zabrežje“.

Uz podršku zaposlenih u JKP „Vodovod i kanalizacija“ dvorište je dobilo novi izgled i boje, a svi volonteri su imali priliku da se bolje upoznaju i razmene praktična iskustva.

U rad je pušten i automatski robot za čišćenje rezervoara vode, koji je JKP-u „Vodovod i kanalizacija“ obezbeđen u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.

Ivan Vujić, pomoćnik direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” je istakao značaj donacije automatskog robota. Kako je rekao, umnogome će olakšati rad svim zaposlenima i ujedno povećati kapacitete pijaće vode u Opštini Obrenovac.

Ispred Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, Radmila Borozan je dodala da je sredstvima EU modernizovana Fabrika vode “Zabrežje”, obezbeđena cisterna za transport pijaće vode, a sređena je i fekalno-crpna stanica koja je oštećena u poplavama 2014. godine.

Osim infrastrukturnih ulaganja, Evropska unija podržava i jačanje socijalne kohezije i interakcije između migranata i lokalnog stanovništva. Svojim učešćem u svim dosadašnjim volonterskim akcijama migranti pokazuju zahvalnost Opštini Obrenovac za prihvatanje i boravak.