Zajedničkom akcijom do čistog školskog dvorišta u Bujanovcu

Bujanovac, 29. avgust 2018. – Predstojeći početak nove školske godine u OŠ „Branko Radičević“, koja je u prethodnoj školskoj godini primila više od 25 dece migranata, obeležen je volonterskom akcijom.

Uređen je prilaz školi i školskom dvorištu sakupljanjem i odlaganjem otpada, uređeni su travnjak i sportski teren.

 

U volonterskoj akciji čišćenja i uređenja školskog dvorišta učestvovali su predstavnici Kancelarije za mlade u Bujanovcu, lokalno stanovništvo sa predstavnicima lokalne samouprave, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, osoblje OŠ „Branko Radičević“ i nekoliko međunarodnih agencija koje pružaju podršku migrantima i primajućim zajednicama u Srbiji.

„Ovo je bila veoma lepa zajednička akcija i rado sam se odazvao. Moja ćerka pohađa ovu školu, lepo je prihvaćena. Moja poruka bi bila da među nama nema razlika“, kaže Reza Seyedi (Iran), jedan od roditelja migranata koji je učestvovao u ovoj akciji.

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“, koje je dobilo novo vozilo smećar i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku Evropske unije opštinama koje su primile migrante, podržalo je ovu akciju, kao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Pored toga, svesrdnu podršku pružili su i članovi Kancelarije za mlade iz Bujanovca, čiji predstavnik Gezim Murati ističe da im je bilo zadovoljstvo što su učestvovali i što mogu da pomognu izbeglicama i migrantima, kao i školi koja prihvata svu decu. Želja im je, kako kaže, da pomognu i druge slične inicijative u budućnosti.

Događaj je održan u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.