Zajednički školski čas u prirodi nadomak Vranja

30. avgust 2018. godine – U sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji i aktivnosti koje omogućavaju kulturnu razmenu između lokalne i migrantske populacije, organizovan je čas u prirodi na izletištu Pržar nadomak Vranja za 30 mališana smeštenih u Prihvatnom centru u Vranju, kao i njihovih vršnjaka iz Dečjeg saveza Grada Vranja.

Pored druženja, deca su imala priliku da uživaju u predivnom ambijentu borove šume sa pogledom na grad Vranje, kao i priliku da se upoznaju sa florom i faunom ovog područja i nauče mnogo toga o vranjskoj kotlini.

Sajad Haidari (14) iz Avganistana, koji u Vranju boravi već devet meseci, kaže da su danas svi uživali na izletu, igrajući se, zabavljajući se i dodaje da su sklopili nova prijateljstva sa vršnjacima iz Srbije.

Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji je pružio podršku izbegličkoj i migrantskoj populaciji koja privremeno boravi na teritoriji grada. Oko 30 migrantske dece je pohađalo nastavu u osnovnim školama u Vranju u protekloj školskoj godini.