Vrtiću iz Bujanovca vredna donacija Evropske unije

Deca migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i njihovi vršnjaci iz bujanovačke predškolske ustanove “Naša radost” imali su danas priliku da se druže i zabave uz  predstavu “Deda Mraz i tri jelke”, koju su izveli vaspitači i vaspitačice te ustanove.

Mališane su obradovale  i nove igračke, didaktički materijal i nameštaj koji je je vrtiću “Naša radost” poklonjen u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji.

Direktor predškolske ustanove “Naša radost” Milovan Aleksić rekao je da ta ustanova ima odličnu saradnju sa Prihvatnim centrom u Bujanovcu i nekolliko dece migranata ide u vrtić.

“Bujanovac kao grad, ali i naša predškolska ustanova, pokazali su otvorenost za sve ljude bez obzira na to odakle dolaze. Nama je najbitnije da deca rastu u sigurnom, lepom i podsticajnom okruženju, da se druže i zajedno učestvuju u ovakvim priredbama i radionicama”, rekao je Aleksić.

Jelena Marić Luković, ispred Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji, istakla je da predškolska ustanova “Naša radost” predstavlja primer inkluzivne sredine gde se različitosti poštuju i podstiču.

“Ovo je jedna multietnička sredina gde rame uz rame predškolski program pohađaju deca albanske, srpske i romske nacionalnosti, a ove godine su im se pridružila i deca migranti”, izjavila je Marić Luković.

Ona je rekla da je u okviru Podrške  Evropska unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti ustanovi “Naša radost” doniran 9.000 evra vredan nameštaj, didaktički materijal i igračke koje podstiču motoriku i razvoj dece.