U Preševu počela izgradnja nove zgrade Hitne pomoći

Krajem leta, hitne medicinske usluge građanima Preševa biće pružane u modernom i funkcionalnom prostoru.

Stara zgrada Hitne pomoći, sa štetnim azbestnim krovom i opasnošću od urušavanja zidova i plafona zbog oronulosti, u potpunosti je srušena. Nova zgrada Hitne pomoći gradi se na istoj lokaciji, u blizini osam drugih zgrada koje pripadaju Zdravstvenom centru u Preševu. Primena novih građevinskih tehnologija u izgradnji obezbediće zaposlenima i korisnicima usluga bezbedno okruženje, a lokalnom budžetu manje troškove održavanja.

Hitna pomoć bila je na prvoj liniji pružanja zdravstvenih usluga, pomažući 24 sata dnevno izbeglicama i migrantima kojima je pomoć bila preko potrebna. Kapaciteti Doma zdravlja u Preševu jedva da su bili dovoljni da odgovore na potrebe građana opštine. U prvih osam meseci 2017. godine, kroz skoro 60.000 različitih asistencija, medicinsku pomoć primilo je više od 35.000 korisnika, uključujući i izbeglice/migrante.

Izgradnja novog objekta, koji će značajno doprineti pristupačnosti i kvalitetu zdravstvenih usluga u Preševu, omogućena je u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, donacijom od 193.000 evra.