Somborsko izletište Šikara dobilo novi izgled

Šikara  je oduvek bila omiljeno izletište Somboraca. Iz ovog razloga je Evropska unija u sklopu podrške opštinama i gradovima u kojima borave migranti rešila da vrati posetioce u park i iskoristi njegov potencijal na što bolji način.

U blizini parka se nalazi Prihvatni centar za migrante, što je u poslednjih nekoliko godina dodatno opteretilo okolinu.

Uz jaku volju i donaciju Evropske unije stvorena je zelena oaza za sve ljubitelje prirode. Postavljeni su različiti sadržaji za sportske i društvene aktivnosti i Šikara ponovo vraća stari sjaj kao prostor za rekreaciju, odmor ili šetnju, kako za lokalno stanovništvo, tako i za migrante koji borave u blizini. Na ovaj način otvorena je prilika za poboljšanje odnosa između migrantske populacije i Somboraca i mogućnost za razmenu iskustva, zajednički rad i poštovanje različitosti.

Takođe, poboljšanje uslova u parku Šikara će doprineti boljoj turističkoj ponudi grada Sombora i privući turiste iz Vojvodine i cele Srbije da uživaju u prirodnim lepotama ovog grada.

Takođe, Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ iz Sombora je dobilo još jednog zaposlenog kao podršku u održavanju ovog važnog poteza.