Roditelji, migranti i deca zajedno u eko akciji u Stublinama

Ove nedelje smo u Stublinama kod Obrenovca organizovali eko akciju na fudbalskom terenu FK „Posavina“ u okviru aktivnosti „Slavimo raznolikost“.

Deca su uživala igrajući fudbal, dok su se u eko akciji njihovim roditeljima i trenerima kluba pridružili i korisnici Prihvatnog centra u Obrenovcu.

Pokošena je trava na terenu, ofarbana ograda i sedišta na tribinama u svetlo plavu i belu boju, koje su boje fudbalskog kluba FK „Posavina“ iz Stubline.

Lokalni stanovnici, roditelji dece, bili su impresionirani posvećenošću migranata da pomognu lokalnoj zajednici, pa su ih pozvali da od jeseni krenu na fudbalske treninge za seniorske kategorije.

Ovo je bila druga po redu eko radionica u Obrenovcu u sklopu aktivnosti „Slavimo raznolikost“. Imaju za cilj da stvore bolji okvir za komunikaciju i saradnju između lokalnog stanovništva i migranata kako bi se bolje upoznali i na taj način bolje razumeli.

Aktivnosti “Slavimo raznolikost”, koje se realizuju u sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji, počele su u junu 2019. godine.