Prolećno uređenje dvorišta Centra za socijalni rad u Bosilegradu

U dvorištu Centra za socijalni rad u Bosilegradu danas je organizovana zajednička akcija prolećnog uređenja u kojoj su učestvovali migranti smešteni u PC „Bosilegrad“ i članovi lokalne zajednice.

U sklopu zajedničke aktivosti, Centru za socijalni rad „Bosilegrad“  je obezbeđena i računarska oprema u sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji. Na ovaj način svi zaposleni će dobiti podsticajnije okruženje za rad i prijem korisnika, kao i opremu u cilju povećanja njihove efikasnosti i unapređenja rada.

Jelena Marić Luković, ispred Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji je istakla da „migranti žele da doprinesu razvoju zajednica u kojima se nalaze, da se osećaju kao korisni članovi društva, a na nama je da im to omogućimo“.

Svojim programom, organizacijom i odnosom prema građanima i migrantima u stanju socijalne potrebe, CSR „Bosilegrad“ pokazuje veliku efikasnost i stručnost u obavljanju svog posla. Takođe, Centar se u prethodnom periodu pokazao kao jedan od glavnih aktera u cilju prihvatanja migranata, kao i smeštaja maloletnih migranata bez pratnje.

Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad, od otvaranja Prihvatnog centra u Bosilegradu pruža neizmernu podršku migrantima u ovoj opštini. Predsednik Zaharijev se zahvalio na donaciji i istakao:

„Pokazali smo se kao dobri domaćini za sve ljude, bez obzira na to odakle dolaze. Nastavićemo da radimo na širenju saradnje sa svim organizacijama čija pomoć i podrška su uvek dobrodošle, ali i sa uključivanjem migranata u rad svih institucija u našoj opštini“.