Potpisan ugovor za nastavak Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji

Komesarka Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilva Johanson prisustvovala je danas potpisivanju Ugovora o nastavci Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji. Ugovor su potpisali ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici i šefica kancelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Srbiji Lidija Marković.

Komesarka EU za unutrašnje poslove i migracije Ilva Johanson izjavila je da je Srbija pokazala da je pouzdan i snažan partner Unije u rešavanju problema migracija.

“EU je uvek bila partner Srbiji u rešavanju problema migracija. Pokazali ste da ste pouzdan partner. Ljude ste ovde tretirali na propisan način. Čestitam Srbiji na naporima da vakciniše migrante. Govorili ste mi o impresivnom privrednom rastu Srbije i važnosti da se što pre pokrene brza pruga, a tu poruku ću preneti Briselu“, poručila je komesarka Johansen i prenela da EU želi da Srbija bude njen deo i da je zato važno raditi na daljim reformama i njihovoj primeni.