Migrantkinje u Vranju plele venčiće za kosu

U Vranju je danas održana prva u nizu radionica pletenja venčića za kosu, namenjena ženama i devojčicama smeštenim u Prihvatnom centru u Vranju.

Radionica je okupila desetak žena, koje su u dvorištu Centra imale priliku da dva sata provedu u druženju i razgovoru, pletući vence od cveća, u slavu proleću i životu.

Nakon toga, sve žene su dobile priliku da budu fotografisane sa svojim krunama u kosi. Od najboljih fotografija, po završetku čitavog ciklusa radionica, biće priređena izložba, koja će javnosti prikazati pravo, ljudsko lice žena i devojčica iz Avganistana, Irana, Iraka i Sirije.

„Hvala vam što ste danas učinili da se osećamo kao najlepše žene na svetu“, rekla je Tiba iz Irana. „Svaka od nas je danas kraljica, daleko od briga i neizvesnosti koje nas svakodnevno more“.

Akcija je održana na inicijativu Međunarodne organizacije za migracije, uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u okviru Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.