Migranti poklonima obradovali korisnike Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Vranju

Mališani smešteni u Prihvatnom centru u Vranju danas su obradovali poklonima i čestitkama naše najstarije sugrađane, korisnike usluga Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Vranju. Ovo je četvrta godina zaredom da migranti iz Avganistana, Irana, Sirije, Iraka i drugih zemalja Bliskog Istoka tokom novogodišnjih i božićnih praznika obilaze korisnike ove ustanove, kako bi im poželeli zdravlje i radost u predstojećoj godini.

Ovo je bio još jedan od načina na koji su migranti izrazili zahvalnost lokalnoj zajednici na humanosti i solidarnosti.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovog puta je izostalo obavezno druženje migranata sa bakama i dekama. Ipak, i sama poseta, paketići hrane i čestitke koje su deca izradila za njih, ulepšali su dan i početak godine, kako korisnicima Prihvatilišta, tako i zaposlenima.

Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, u okviru kojeg funkcioniše i Prihvatilište, zahvalila se u ime korisnika i kolektiva na pažnji posvećenoj najstarijima i izrazila nadu da će se ova, sada već tradicionalna praksa, nastaviti i ubuduće.

Amirparsa, Safa, Roma, Melisa i Mubina, koji online pohađaju formalno obrazovanje u PC Vranje, rekli su da su izuzetno srećni što su tim malim gestom uspeli da izmame osmehe najstarijima.

Akciju je inicirala i realizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM), u partnerstvu sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji.