Migranti iz Bujanovca učestvovali na turniru u malom fudbalu

U sportskoj hali u Bujanovcu održan je turnir u malom fudbalu između migranata smeštenih u Prihvatnom centru u tom mestu i fudbalera bujanovačkog Kluba za mali fudbal (KMF Bujanovac).
Fudbalsko umeće prikazale su po dve ekipe iz oba tabora, a osim što su igrali fudbal učesnici turnira imali su priliku i da se upoznaju i druže.

Esmail Jahalbakshi iz Irana rekao je ovom prilikom da je izuzetno zadovoljan što je mogao da igra fudbal na turniru.

„Fudbal je za mene najbolji sport. Igrao sam ga i u Iranu, mada ne profesionalno. Voleo bih da imamo više ovakvih takmičenja i više prilika da se družimo sa lokalnim stanovništvom“, izjavio je Jahalbakshi.

Marija Cvetanović iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM) kazala je da su sami migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu predložili organizovanje turnira.

„Migranti vrlo često igraju fudbal u prihvatnom centru, to im je jedna od omiljenih aktivnosti i vrlo rado smo prihvatili njihov predlog da organizujemo fudbalski turnir“, rekla je Cvetanović.

Ona je kazala da ovo sigurno neće biti jedina prilika da se migranti takmiče u malom fudbalu, već da će i u narednom periodu biti organizovani turniri.

„Planiramo turnire na kojima će učestvovati i deca pošto i oni vrlo rado igraju fudbal. Ideja je da u tim takmičenjima učestvuju i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju“, rekla je Cvetanović.

Turnir u malom fudbalu organizovan je u okviru Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti.