Deca migranti i deca iz Vranja zajedno pravili kućice za ptice

Deca migranti iz Prihvatnog centra u Vranju i deca iz osnovne škole „Radoje Domanović“ učestvovala su danas u edukativno-kreativnoj radionici „Ecological Workshop“, organizovanoj u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji.

Na radionici, održanoj u dvorištu škole, deca su saslušala kratko predavanje o ekologiji, reciklaži i njenoj korisnosti, a nakon toga su pravila kućice za ptice od reciklažnog materijala.

Ljiljana Andrić iz Međunarodne organizacije za migracije je objasnila da je radionica „Ecological Workshop“ održana u okviru obeležavanja 22. aprila, Dana planete zemlje.

„Ovo je bila prilika da se deca druže, zabave i da nauče nešto o ekologiji i reciklaži, jer većina njih još nema u školi taj predmet“, izjavila je Andrić.

Emilija Spasić, učenica škole „Radoje Domanović“, kazala je da joj je se dopalo to što je sa drugarima iz škole i iz Prihvatnog centra pravila kućice za ptice.

„U mom odeljenju je već dve godine Farzad iz Avganistana. Mi se svi baš lepo družimo“, rekla je Spasić.

Dečak  iz Avganistana rekao je da mu je na radionici bilo baš zabavno.

„Moja porodica je u Vranju dve godine i dobro nam je ovde, nikad nismo imali nikakve probleme“, rekao je on.

 

Kućice za ptice koje su napravili na radionici deca migranti i njihovi drugovi iz Vranja  postavili su u dvorište škole „Radoje Domanović“ i po parkovima u Vranju.