Čas rekreativnog veslanja za decu

U četvrtak 4. jula 2019. godine, u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama, održana je akcija rekreativnog veslanja u Beogradu.

Sportsko-rekreativni događaj je bila prilika za decu i mlade migrante iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ i Centra za smeštaj maloletnih lica bez pratnje roditelja ili staratelja u Beogradu da načine prve korake u veslačkom sportu.

Dečaci i devojčice migranti su se obišli prostorije Veslačkog kluba “Sava” i zajedno sa svojim vršnjacima koji već treniraju u ovom klubu, upoznali se sa uspesima veslačkog kluba i naučili osnovna pravila za korišćenje opreme na vodi.

Pored veslanja, mladi su odmerili snage i u odbojci na pesku i košarci.

Sve aktivnosti na vodi su sprovedene uz superviziju iskusnih trenera i u sigurnom školskom čamcu, poznatom kao „Galija“. Mladi migranti su pozvani da se aktivno priključe veslačkom sportu i da razvijaju svoje sposobnosti u klubu „Sava“.

Sjajnu energiju, zainteresovanost i lepo raspoloženje mladi veslači i njihovi gosti iz zemalja Bliskog istoka su pretočili u sinhronizovane zaveslaje i time uspešno završili svoj prvi čas veslanja.

Akcije socijalne kohezije podstiču razvijanje različitih sposobnosti, ali i razmenu iskustva između dece sa različitim kulturnim miljeom, običajima i tradicijom.