U organizaciji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Batočina i Kulturno-turističkog centra „Dositej Obradović“ u Batočini, održana je tribina „Žensko preduzetništvo u Srbiji i dobra praksa u EU“. Kao jedna od 48 članica EUTEKA mreže, Biblioteka je ugostila članicu Tima Evropa, ekspertkinju za rodnu ravnopravnost, Biljanu Stepanov koja se bavi ženskim pravima, socijalnom zaštitom i preduzetništvom.

Na tribini su učestvovale preduzetnice iz Batočine, već ostvarene u svom poslu, ali i potencijalne preduzetnice kao i predstavnica Udruženja žena „Zlatne ruke“. Pošto su njihovi problemi različiti i kreću se od manjka sredstava za sve ideje koje imaju, preko manjka podrške okoline i sredine u kojoj rade do pitanja: „kako nastaviti kada posao krene loše?“, razgovorom se tragalo za mogućim rešenjima.

Opšti zaključak bio je da je rodna neravnopravnost kamen spoticanja za žensko preduzetništvo kao i nedostatak udruživanja žena i veća međusobna podrška njih samih da bi bile snažnije i istrajnije na putu ekonomskog prosperiteta i nezavisnosti.

Ovom prilikom članica TES-a, Biljana Stepanov posetila je EU info kutak u biblioteci koji je na usluzi svim građanima Batočine.