U prepunoj Sali Tribne mladih u Kulturnom centru Novog Sada, sinoć je održana tribina “Žene liderke” koju je oganizovao EU Info point Novi Sad u saradnji sa Biznisnovom, Centrom za proaktivno poslovanje.

Na tribini su svoje životne priče predstavile liderke u oblasti politike, nauke, umetnosti, sporta i plesa Gordana Čomić narodna poslanica, Fuada Stanković rektorka univerziteta u Novom Sadu u penziji, Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i Gordana Oreščanin, koreografkinja, profesorka sporta, plesa i ritmičke gimnastike.

Gošće su većinom ženskoj publici predočile sopstvene izazove i teškoće sa kojima su se suočavale u svojim karijerama, ali su i nesebično podelile lično iskustvo i konkretne primere iz kojih su i same učile i menjale se.

One su ohrabrile žene da preuzimaju aktivnu ulogu, prave sopstvene izbore i razmišljaju izvan okvira svakodnevnice koja je obojena stereotipima I predrasudama o ženama i položaju žena u porodici, na radnom mestu i široj društvenoj zajednici.

Share and Enjoy !

0Shares