Svečanom ceremonijom obeležen je završetka radova na renoviranju prvog hospis Dnevnog centra u Srbiji u kome će se na dnevnom nivou zbrinjavati 20 onkoloških pacijenata.

Prisutnima su se obratili Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ingve Engstrom šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji, NJ.E. Denis Kif, ambasador Velike Britanije, Marko Jovanović pomoćnik ministra finansija, Grejem Perols predsedavajući upravnog odbora BELhospice centra kao i Vera Madžgalj, direktorka BELhospice centra.

Na ovom skupu su prisustvovali NJ.E. Arne Sanes Bjornstad, ambasador Norveške, NJ.E. Koen Adam, ambasador Belgije, NJ.E. Tomas Šib, ambasador Nemačke,  NJ.E. Rut Stjuart, ambasadorka Australije, Regina de Dominicis direktorka UNICEF-a, Miloš Ignjatović, predsednik gradske opštine Zvezdara, Brankica Janković, Poverenik za ravnopravnost, Božidar Dakić direktor Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu kao i predstavnici koroprativnog sektora koji podržavaju rad BELhopsice centar.

BELhospice projekat “Dnevni centar prvog hospisa u Srbiji” dobio je podršku u okviru grant šeme “Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou˝ koji se sprovodi partnerskom saradnjom Ministarstva finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Evropske unije. Ukupna vrednost granta iznosi 329.590 EUR, od čega učešće iz sredstava EU iznosi 197.048 EUR, a učešće BELhospice centra 132.542 EUR.

Ovom prilikom zvanično je predstavljen i BELhospice klub održivih davanja koji okuplja mnogobrojne pojedince i korporativne partnere koji su omogućili i dugi niz godina učestvovali zajedno sa BELhospice centrom na uspostavljanju prvog hospis dnevnog centra.

BELhospice centar nastavlja sa besplatnom uslugom zbrinjavanja onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti i članova porodica u kućnim uslovima a projekat dnevnog centra omogućiće da BELhospice na dnevnom nivou pruži besplatne usluge boravaka za 20 onkoloških pacijenata.

Share and Enjoy !

0Shares