Zatvoren štand EU na Sajmu knjiga

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport zatvorio je EU štand na Međunarodnom sajmu knjiga i uručio zahvalnice partnerima – Kancelariji za evropske integracije Vlade Srbije, Narodnoj biblioteci Srbije, Euniku, Tempus kancelariji i Beogradskom sajmu.

BG_sajam_knjiga-1

Predstavnicima Beogradskog sajma je Devenport, pored zahvalnice, poklonio i zastavu EU. On je zahvalio partnerima, volonterima, zaposlenima u Informacionom centru EU i posetiocima.

Štand EU je ove godine bio drugačiji nego ranije. Bio je centar aktivnosti i izgledao je fantastično, rekao je Devenport.

Direktor Informacionog centra EU Davor Glavaš rekao je da su se osam dana družili sa knjigama, izdavačima, ljubiteljima knjiga, učenicima, studentima, sa svima koji su našli svoje mesto u Gutenbergovoj galaksiji ili ga još traže.

Glavaš je rekao da je posebno zanimljivo i važno što je pokazano da “neizmerno bogatstvo pisane reči može da funkcioniše zajedno sa jednostavnim binarnim kodom digitalnih medija”.

BG_sajam_knjiga-2

Na Sajmu knjiga su EU i njen Informacioni centar po treći put, a ove godine je na njihovom štandu bilo ukupno 28 događaja.

Na štandu su predstavljene publikacije EU i knjige, organizovane su debate sa izdavačima iz Srbije i regiona, a ugošćeno je više od 200 bibliotekara iz Beograda, Novog Sada i Niša.

Posetioci su na tom štandu uzeli oko 8.000 publikacija, a najviše interesovanja je bilo za oblasti obrazovanja, jezike i studiranje u zemljama EU.

Share and Enjoy !

0Shares