Najbolji film po izboru publike ovogodišnjeg Cinema City internacionalnog filmskog festivala je film Nikole Spasića “Zašto je Dragan napravio orkestar”, a proglašenjem pobednika u nedelju uveče završeno je jubilarno 10. izdanje ovog festivala. Cinema City ove godine organizovan je uz Festival uličnih svirača, pod zajedničkim imenom Gradić fest, od 1. do 3. septembra, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Žiri mladih koji je svako veče pratio filmove iz selekcije “Up to 10 000 bucks” za najbolji film proglasio je kratkometražno ostvarenje “Leta” Erika Romera iz Škotske. Pored ovoga, žiri je doneo odluku da su još dva filma ostavila poseban utisak: “Videla sam te” iz Južne Koreje i film “Prednji far” Ionut Gaga iz Rumunije.

Tokom tri festivalske večeri, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, publika je na nekoliko lokacija u baroknom okruženju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave uživala u blizu 60 filmskih ostvarenja, domaće i strane produkcije

Festival Cinema City iz godine u godinu promoviše mlade filmske autore i nezavisne produkcije iz zemlje, regiona i sveta, a kroz revijalne programe, publika se svake godine podseti i na legendarne filmske autore i ostvarenja. Cinema City održava se uz podršku novosadskog EU info kutka i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Share and Enjoy !

0Shares