Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je za Vladu Srbije važno da se u novoj rundi pregovora Prištine i Beograda postigne dogovor o Zajednici srpskih opština, kao delu Briselskog sporazuma, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije.

Vučić je o nastavku dijaloga sa Prištinom danas u Beogradu razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom.  On je tom prilikom rekao da je za Vladu Srbije važan dogovor uz poštovanje državnih interesa Srbije i o telekomunikacijama, energetici i Parku mira u Kosovskoj Mitrovici.

Jedna od tema razgovora bila je i situacija u regionu; srpski premijer je ponovio opredeljenost Srbije za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost. Takođe je najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču 27. avgusta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Devenport je rekao da je EU impresionirana načinom na koji su Vlada i nadležne službe Srbije organizovali prihvat ilegalnih imigranata, dok je Vučić izrazio zahvalnost EU za pomoć u toj organizaciji, kao i za 390.000 evra novčane podrške namenjenih zbrinjavanju imigranata.

Premijer Vučić i ambasador Devenport razgovarali su i o mogućnosti da Evropska unija pomogne opremanje budućeg prihvatnog centra za imigrante u Beogradu, navodi se u saopštenju.