BEOGRAD, 05. decembar 2015. (FoNet) – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozdravio je danas mlade na konferenciji povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera i istakao da prepoznaje njihov značaj i ulogu u društvu jer čine najlepša i najhumanija dela i ocenio da su oni pokretačka snaga.

On je podsetio da je, zbog velikog interesovanja za kampove prošle godine, u 2015. organizovano 30 volonterskih kampova u kojima su, kako je rekao , mladi pokazali veliku želju za timskim radom, sticanjem komunikacionih veština, inicijativom i sposobnošću donošenja odluka, ali i za brigu o svojoj okolini i zajednici, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

U volonterskim kampovima ove godine učestvovalo je oko 400 volontera, a polovina je bila iz inostranstva, iz 25 zemalja.

Drago mi je da je ljubav prema volontiranju okupila sve te mlade baš u našoj zemlji, naglasio je Udovičić.

Proslava ovogodišnjeg Dana volontera organizovana je u okviru oknferencije Mladih istraživača Srbije “Volontiranjem do socijalne trasformacije”  koja okuplja 50 predstavnika ovogodišnjih organizacija učesnica programa “Mladi su zakon”

Međunarodni dan volontera u svetu se obeležava od 1985. godine, a Ministarstvo omladine i sporta Međunarodni dan volontera obeležava od 2010. kada je i započet program ,,Mladi su zakon’’.

Share and Enjoy !

0Shares