Objavljen Vodič za studentsku mobilnosti, baza znanja i iskustava kada je u pitanju akademsko usavršavanje mladih u inostranstvu.

Erazmus studentska mreža Srbije objavila je Vodič za studentsku mobilnost. Cilj Vodiča je da studente u Srbiji upozna sa programima mobilnosti koji su im na raspolaganju, kao i da se, kroz iskustva studenata koji su u njima učestvovali, uvere da otići na razmenu zapravo nije toliko komplikovano.

Benefiti učestvovanja u programima mobilnosti su neprocenjivi, a prema istraživanju koje je sprovela Evropska komisija 80% alumnista programa mobilnosti našlo je posao u struci u roku od 3 meseca nakon završetka studija. Pored profesionalnog usavršavanja, studenti i mladi imaju priliku da usavrše i svoje meke veštine, kao što su znanje o drugim zemljama, mogućnost interaksije i rada s ljudima iz različitih kulturnih sredina, prilagodljivost, vladanje stranim jezikom i komunikacione veštine.

Pored toga što programi mobilnosti mladima pružaju mogućnost ličnog i profesionalnog napretka, oni predstavljaju siguran put ka stvaranju dodatne vrednosti u društvu i platformu za interkulturalni dijalog mladih koji doprinosi rušenju stereotipa i predrasuda.

Iako se Vodič za studentsku mobilnost objavljuje u trenutku kada je kretanje ljudi ograničeno, on se ujedino objavljuje u trenutku kada polinje novi ciklus Erazmus programa za period od 2021. do 2027. Ovim priručnikom Erazmus studentska mreža Srbije želela je da podstakne mlade da nastave da ulažu u sebe, izađu iz zone komfora i oprobaju se u stvarima za koje su do sada mislili da su im nepristupačne.

Ceo događaj možete pogledati na Facebook stranici ESN Srbije, a Vodič za studentsku mobilnost možete pronaći ovde.

Ovaj događaj organizovala je Erazmus studentska mreža Srbije (ESN) uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. ESN je nevladina studentska organizacija koja podržava internacionalne studente i razvija studentske razmene u Srbiji.

Share and Enjoy !

0Shares