Studenti i studentkinje koji su zainteresovani za program Evropske komisije Erazmus+ učestvovali su u Erazmus+ chatu, prezentaciji koju novosadski EU info kutak svakog meseca organizuje u saradnji sa nevladinom omladinskom organizacijom Erasmus Student Network Novi Sad.

Članovi i članice novosadskog ogranka ESN-a, koji su i sami imali iskustva u programu mobilnosti studenata Erazmus+, Jovana Joksimović, Una Galečić, Sale Ješić i Maksim Karanović svojim vršnjacima pričali su o procedurama prijavljivanja i uslovima za učešće, o vizama, stipendijama i administraciji, ali i o svakodnevnom životu koji prati Erasmus+ studente.

EU info kutak u saradnji sa ESN-om organizuje Erazmus+ chat-ove kako bi se studenti u neformalnom okruženju informisali o detaljima programa i, što je važnije, iz prve ruke čuli iskustva onih studenata koji su odlučili da u programu učestvuju. Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. U polju obrazovanja program se posebno fokusira na studentsku mobilnost, koja je u današnjem obrazovnom procesu sve učestalija.