Na Trgu kulture u Šidu, Štefan Hudolin iz Delegacije EU u Srbiji uručio je ključeve vozila Škoda Kodiaq zameniku predsednika opštine Šid Zoranu Semenoviću, a potom i gradonačelniku Sremske Mitrovice Vladimiru Sanaderu. Ova dva vozila koja su namenjena štabovima za vanredne situacije Opštine Šid i Grada Sremska Mitrovica  nabavljena su u okviru projekta „Odgovor na vanredne situacije –SADA“

Tokom trajanja projekta biće korišćena za terenski rad profesionalnih jedinica, transport članova projektnog tima, kao i za prevoz opreme.

Projekat ERNOW je deo programa prekogranicne saradnje koji finansira Evropska unija.  Traje od 02. septembra 2016. do 01. marta 2018. godine, a njegov cilj je poboljšanje sigurnosti imovine i lica koja žive u područjima sklonim plavljenju i drugim prirodnim opasnostima, kao i uspostavljanje funkcionalnog sistema zaštite i spasavanja kako bi se umanjili eventualni gubici zbog poplava.

Cilj projekta je takođe, jačanje saradnje i koordinacije između opština u slivu reke Save, kao i jačanje kapaciteta u smislu adekvatnog opremanja i usavršavanja jedinica za zaštitu i spasavanje u cilju poboljšanja efikasnosti hitnog odgovora u slučaju prirodnih katastrofa.

Share and Enjoy !

0Shares