EU info kutak u Nišu ovog proleća organizuje seriju zanimljivih radionica, sa namerom da učenicima na kreativan način prikaže Evropsku uniju i njene vrednosti.

Prethodnog vikenda, učenici od 9 do 13 godina posetili su naš kutak i učestvovali u likovnoj radionici, čiji cilj je bio da se, uz pomoć mašte, na kreativan način izrade magneti sa simbolima zemalja EU i da se kroz razgovor deca upoznaju sa idejama, ciljevima i vrednostima koje neguje EU. Prisutni su mogli da saznaju šta predstavljaju simboli zemalja EU koje su crtali, kakve poruke oni nose i na taj način nauče više o kulturi drugih evropskih zemalja.

Radionicu kojoj je prisustvovalo 20-tak učenika vodila je nastavnica likovne kulture iz Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Ana Ranđelović. Učenici su pokazali veliko interesovanje i aktivno učestvovali tokom cele radionice, na kojoj su mogli da se zabave, ali i nauče nešto novo i važno o EU i zemljama članicama.

U narednom periodu u EU info kutku u Nišu planirane su nove radionice za decu, na kojima će učenici moći da iskažu svoju kreativnost, upoznaju se sa vrednostima EU i prošire svoje vidike.