U četvrtak, 14. marta 2019. godine u Novom Sadu, u prostorijama EU Info Pointa (Bulevar Mihajla Pupina 17), s početkom u 10 časova održaće se info sesija povodom raspisanog poziva za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena tokom koje će potencijalni podnosioci predloga projekata imati mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o svim detaljima poziva.

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) sprovodi trogodišnji projekat Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji (mart 2018. – februar 2021. godine), koji pruža podršku Vladi Republike Srbije u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije u oblasti rodne ravnopravnosti i Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost 2016-2020, kroz podršku implementaciji određenih mera i podršku ženskim organizacijama. Projekat finansira Evropska komisija, a sprovodi se u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Ministarstvom za evropske integracije, Delegacijom EU u Republici Srbiji i ostalim partnerskim institucijama i ženskim organizacijama.

U okviru projekta je raspisan javni poziv za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena za organizacije civilnog društva koje se bave rodnom ravnopravnošću i pravima žena, a koje imaju najmanje trogodišnje iskustvo u oblasti ekonomskog osnaživanja žena. Evropska unija će podržati najmanje 4 projekta širom Srbije. Ovi projekti će doprineti sprovođenju mera Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost 2016-2020, koje se odnose na poboljšanje položaja žena na tržištu rada. Rok za dostavljanje predloga projekata je 1. april 2019. godine, a više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu UNDP-a u Srbiji: http://www.rs.undp.org/content/serbia/en/home/operations/procurement.html.

Kako je broj učesnica/ka ograničen, molimo Vas da potvrdite Vaše prisustvo Milici Marjanović, na e-mail adresu milica.marjanovic@unwomen.org  najkasnije do 12. marta 2019. godine.