Učenici iz Prokuplja dobili udžbenike

Srednjoškolcima iz socijalno ugroženih porodica u Prokuplju, uručeno je ukupno 117 udžbenika koje nisu mogli da priušte, kako bi mogli nesmetano da prate nastavu.

EU_progres

Srednjoškolcima romske i srpske nacionalnosti iz socijalno ugroženih porodica u Prokuplju, uručeno je povodom novogodišnjih praznika ukupno 117 udžbenika koje nisu mogli da priušte, kako bi mogli nesmetano da prate nastavu. Nabavku ovih knjiga finansirale su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES.

U saradnji sa Društvom Roma „Prokuplje“, tokom 2013. godine, za 30 dece preko EU PROGRESa omogućena je pripremna nastava za upis u srednje škole. Sada su za njih 24, koji su upisali Gimnaziju, poljoprivrednu, tehničku i medicinsku školu u Prokuplju, kao i ekonomsku škola u Kuršumliji i Nišu, nabavljeni udžbenici, kako bi im bilo omogućeno da nastave sa školovanjem. Time je sprečeno i njihovo odustajenje od daljeg obrazovanja.

„Veoma je važno da deci bude pružena šansa da se školuju, jer kvalitetno znanje će im pomoći da snove o boljem životu pretvore u stvarnost. Samo sa dobrim obrazovanjem, možemo da sagradimo i bolje društvo“, rekao je Petar Janjatović, predstavnik EU PROGRESa.

Evropska unija i Vlada Švajcarske preko EU PROGRESa finansirale su ovaj projekat sa 600 evra.

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,5 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 milion evra. EU PROGRES ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Više detalja o Programu možete pronaći na web strani www.euprogres.org.

Za dodatne informacije molim Vas kontaktirajte:

Dejan Drobnjak | Menadžer za komunikacije| Evropsko partnerstvo sa opštinama – EU PROGRES | Timočka 4, Prokuplje, Srbija | Tel: +381 27 333 125 +381 27 329 972| Mobilni: +381 63 861 4524 |
e-mail: dejand@unops.org   | skype: dejan_unops  | www.euprogres.org