U Skupštini opštine Stari grad predstavljen budući EU info centar

U Skupštini opštine Stari grad u Beogradu održana je prezentacija budućeg prostora i aktivnosti EU info centra. Zahvaljujući saradnji opštine Stari grad i Delegacije EU u Srbiji do kraja godine, kako je najavljeno, EUIC će raditi u novom prostoru u Kralja Milana broj 7.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport je tom prilikom najavio da će  novi prostor biti prilika da građani na jednom mestu “dobijaju sveobuhvatne informacije o Evropskoj uniji i o odnosima EU i Srbije. Namera nam je da od iduće godine, čim rekonstrukcija prostora bude završena, počnemao sa redovnim održavanjem tribina i javnih diskusija, okruglih stolova, predavanja, kulturnih večeri. Centar će formirati i stručnu biblioteku sa stručnom literaturom iz oblasti evropskih integracija za koju smo sigurni da će postati nezaobilazna destinacija za student, istraživače i sve ljude koje interesuje da nešto vise saznaju o EU. Internet centar će biti proširen i stajaće na usluzi svima koji žele da istražuju baze podataka evropske dokumentacije, dostupne na sajtovima Evropske komisije i drugih, specijalizovanih ustanova EU” istakao je ambasador  Davenport.

Predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević rekao je da je “prirodno da EU info centar bude u centru Beograda“ i da se nada da će Srbija koracati ka EU“ te da „će nakon stupanja u EU opstina Stari grad biti u prilici da koristi taj prostor“.

Arhitekta Miodrag Trpković je prezentirajući novi budući prostor EUIC objasnio kako su zatekli „devastiranu zgradu“ ali od nje prave moderan prostor koji će na različite načine koristiti građani. Izvođač radova je firma Arhi.Pro iż Beograda.