Italijanskim filmom “Opušteno” sinoć je u Šapcu nastavljen Festival evropskog filma. Time je otpočeo drugi deo petog po redu Festivala evropskog filma, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU Info centra i sedam lokalnih gradova koji će trajati do 4. novembra.

Priliku da u sklopu jesenjeg dela Festivala evropskog filma gleda filmove iz Belgije, Estonije, Italije, Portugala, Danske, Kipra, Rumunije, Litvanije i Mađarske imaće osim građana građani Šapca i građani Leskovca, Prijepolja, Prokuplja, Obrenovca, Užica i Negotina.

Otvarajući Festival u Domu kulture u Šapcu šef sektora za informisanje, komunikaciju i medije u Delegaciji EU u Srbiji Ramūnas Janušauskas ukazao je da je upravo Šabac je grad kulture. „Prvi sprski klavir zasvirao je u Vašem gradu“ podesetio je  Janušauskas i dodao: „Nekada je Vaš grad bio poznat kao „mali Pariz“. Srećan sam što i danas Šabac možemo još jednom nazvati malim Parizom zbog toga što je prvi grad u kome prikazujemo jesenji deo Festivala evropskog filma“.

Gledaoci će u narednim danima imati priliku da na besplatnim projekcijama vide devet filmova, osam igranih i jedan dokumentarni.

Više o filmovima koji čine program Festivala možete naći na ovom linku našeg sajta: https://euinfo.rs/festival-evropskog-filma/