Nedelja dobrodošlice inostranim studentima koji su kroz Erasmus plus studentsku razmenu došli u Niš počela je sastankom dobrodošlice u EU info kutku. Dobrodošlicu su studentima koji su u Niš došli iz Turske, Grčke, Poljske i Francuske poželeli predstavnici EU info kutka, Univerziteta u Nišu i niškog ogranka međuanrodne organizacije Erasmus students network.

,,Izuzetno mi je drago što Nedelju dobrodošlice započinjete baš kod nas, u EU info kutku. Želela bih da naglasim da ovde povremeno organizujemo takozvane Erazmus četove na kojima oni koji su bili uljučeni u Erasmus plus programe prenose svoja iskustva mladima. Možda baš neko od vas bude gost-domaćin nekog od naših narednih Erazmus četova’’, kazala je Marija Marinković iz EU info kutka

Institucionalni Erasmus+ koordinator dr Ivica Manić kazao je da se ,,nada da studenti već nose lepe utiske iz Niša, ali i da će do kraja njihovog boravka u ovom gradu biti još mnogo pozitivnih uspomena’’.

Inicijalni sastanak u EU info kutku bio je prilika da se studentima predstavi rad Erasmus students network mreže čija je misija ,,studenti pomažu studentima’’. Nina Burić iz ESN mreže približila je niški tim ove međunarodne veolonterske organizacije i njihove aktivnosti inostranim studentima i najavila brojne zanimljive događaje koje ih očekuju tokom ESN Nedelje dobrodošlice.

Share and Enjoy !

0Shares