Tweet-up sesija #MojaEvropa u Novom Sadu

EU Info point u Novom Sadu u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) organizovao je Tweet up sesiju o Evropi, za koju su najviše bili zainteresovani mladi. Učesnici su se raspitivali o Evropskoj uniji, zemljama članicama i programima koji su namenjeni mladima.

tweetup-1

Tokom jednočasovnog događaja tviteraši iz cele Srbije raspitivali su se o mogućnostima koje im donosi Evropska unija, posebno za studiranje, putovanje i volontiranje u Evropi.

Tema #MojaEvropa bila je moderirana sa Tweeter naloga Beogradske otvorene škole @CEI_BOS, a tvitovi sa temom #MojaEvropa puštani su za širu javnost osim u Novom Sadu i u Beogradu, Nišu, Novom Pazaru, Raškoj i Zaječaru.

Mladi su slali tvit ne duži od 125 karaktera i davali svoje mišljenje o tome šta je za njih #MojaEvropa i kako oni mogu da utiču na #MojaEvropa.

tweetup-2

Tweet up sesija organizovana je uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije @SEIOrs, u okviru projekta “Evropa za poneti – unapređenje informisanjamladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija”.

Veliko interesovanje učesnici su pokazali i za EU Info kutak u Novom Sadu i Nišu, raspitujući se za predstojeće aktivnosti ovih regionalnih centara za informisanje o Evropskoj uniji i aktivnosti Delegacije EU u Srbiji.

Share and Enjoy !

0Shares