Centar za organizovano demokratsko okruženje (CODE) organizuje jednodnevni trening 19.aprila, namenjen predstavnicima medija i organizacija civilnog društva o istraživanju i praćenju javnih finansija na lokalnom nivou. Trening će se održati u EU info kutku u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 17) sa početkom u 10 časova.

Na treningu će se govoriti o strukturi budžeta, gde su najčešće moguće pronevere, kao i koji dokumenti moraju da budu dostupni građanima preko sajta opštine/grada, ali će se proći i kroz pitanja o javnim finansijama koja mogu da se postave lokalnim nosiocima vlasti.

Aktivnosti se odvijaju u okviru programa Evropske komisije – Civil Society Facility and Media Programme 2014-2015 i projekta „Mediji za transparentne javne finansije“, a u saradnji sa organizacijom Fraktal i inicijativom Balkan nadgleda javne finansije. Predavači na treningu su profesionalci sa iskustvom iz oblasti ekonomije (budžeta) – Nenad Jevtović, prava – Rastko Nešković i novinarstva – Milica Kulić.

CODE poziva sve predstavnike novinara i organizacija civilnog društva da se prijave za učešće na treningu slanjem osnovnih podataka e-mailom na office@codeserbia.org, popunjavanjem online formulara ili pozivom na 063/72 686 00, najkasnije do 16. aprila. Trening je besplatan i učesnici će dobiti sertifikat o završenoj obuci.

Ovaj poziv je završen.