Povodom proslave Dana Evrope Delegacija Evropske unije i njen informacioni centar raspisali su multimedijalno takmičenje “Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“.

Delegacija Evropske unije i njen informacioni centar u Beogradu pozivaju građane Srbije da se prijave na literarno i foto takmičenje na temu „Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“ i tako daju doprinos novoj fazi odnosa Srbije i Evropske unije u kojoj se očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja sa EU.

Građani zaintersovani da učestvuju u literarnom takmičenju treba da do 30. aprila pošalju esej do 1500 reči na gore navedenu temu na mejl adresu competition@euinfo.rs . Koji je doprinos Srbije EU, šta su to srpska kultura, istorija, umetnost, čime će to EU biti bogatija kada Srbija postane njen član samo su neke od tema na koje se takmičari mogu osvrnuti u svom eseju. Najbolji esej, koji će izabrati žiri Delegacije EU i EU info centra, biće nagrađen elektronskim čitačem za knjige u maju mesecu povodom proslave Dana Evrope.

Foto takmičenje takođe traje od do 30. aprila, a tema je ista kao i za literatno takmičenje „Srbija i EU: Otvoreno poglavlje“. Dovoljno je da svoju fotografiju koja po vama najbolje reprezentuje Srbiju pošaljete na mejl adresu competition@euinfo.rs. Najbolji radovi biće deo izložbe Delegacije Evropske unije povodom proslave Dana Evrope, a najboljih pet fotografija nagradićemo vaučerima za kupovinu knjiga u vrednosti od 50 evra.

Građani koji šalju svoje eseje i foto radove u telu mejla treba da napišu ime i prezime, mesto iz koga dolaze i kontakt telefon. Prema pravilima takmičenja svako može poslati jedan esej i jednu fotografiju. Sve sporove i primedbe rešiće žiri Delegacije EU i EU info centra.