Povodom Svetskog dana deteta, muzički čas laureata festivala ,,Constantinus’’ održan je u osnovnoj školi ,,Učitelj Tasa’’ u Nišu. Času-koncertu prisustvovali su učenici trećeg razreda.

Mladi, talentovani violinisti, Tadija i Lazar Mutavdžić, osnovcima su predstavili ovaj instrument, kako kroz dela klasika poput Bahovih i Šubertovih komada, preko savremene kompozicije iz ,,Šindlerove liste’’ do planetarno popularnog ,,Despasita’’.

Za teoretski deo muzičkog časa bio je zadužen profesor Fakulteta muzičke umetnosti i direktor muzičkog festivala ,,Constantinus’’ mr Igor Aleksić koji je đacima predstavio svoj instrument, violinu.

Ovime je počela serija nastupa koji imaju za cilj popularizaciju klasične muzike među osnovcima.

,,Festival Constantinus postoji već osam godina i bavi se promocijom umetničke muzike. Prvi deo, festival, održan je u septembru, a sada nastavljamo da promovišemo umetničku muziku i na ovaj način, među mlađim osnovcima’’, istakao je Aleksić.

Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info kutak drugu godinu zaredom podržali su festival ,,Constantinus’’, a saradnja se nastavlja organizovanjem koncerata u osnovnim školama. ,,Cilj nam je popularizacija kvalitetne muzike među najmlađima, želimo da decu usmerimo na pravi muzički put’’, istakla je ovom prilikom Bojana Petrović iz EU info kutka. Do kraja godine, ovi koncerti biće održani u još dve niške osnovne škole.

Share and Enjoy !

0Shares