EU studentsku konferenciju pod nazivom ”The Golden Wall” otvorio je za vikend belgijski umetnik Guy Dermul u Subotici , a govornici su bili: britanski ekonomista i savetnik u Svetskoj trgovinskoj organizaciji Philippe Legrain koji je i predsedavao konferencijom, Snežana Pupovac iz EU Info Pointa Novi Sad i predstavnici ESN mreže i Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Konferencija je imala za cilj da prikaže pogled novih generacija Evropljana na pitanja izbegličke krize, demokratije i evropskog identiteta.

Drugi deo aktivnosti se sprovodio na graničnom prelazu Subotica – Kelebija gde je organizovana četveročasovna konferencija na otvorenom pod naslovom ”Otvorene granice”.  Tridesetak studenata iz zemalja Evropske unije, Srbije i Turske razgovarali su o budućnosti Evrope, neposredno uz ogradu podignutu kao brana i “odgovor” na kretanja migranata sa Bliskog istoka.

NS-2

Na ovom mestu snimao se i dokumentarni film koja će biti prikazan u periodu od 17. do 29. maja u okviru izložbe „Sledeća generacija, molim“ (Next Generation, please) u Briselu.

Konferenciju je organizovao BOZAR (Centre for Fine Arts Brussels), UNICA – Network of Universities from the Capitals of Europe, International Association of Universities i Erasmus Student Network Serbia – ESN uz podršku EU info Point Novi Sad i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Više informacija o ovom događaju: www.thegoldenwall.eu

Share and Enjoy !

0Shares