College of Europe objavio je konkurs za stipendije za nove studente u školskoj godini 2020/2021. Odlukom poljskog predsedavanja Berlinskim procesom, Ministarstvo spoljnih poslova Poljske dodeliće šest punih stipendija studentima sa zapadnog Balkana za kampus Natolin u Varšavi. Kandidati mogu da pošalju svoje prijave do 15. januara 2020. godine.

Koledž koji ima kampuse u Natolinu (Poljska) i Brižu (Belgija) je najstarija institutucija postdiplomskih evropskih studija. Osnovana je 1949. godine u Brižu nakon Kongresa u Hagu. Pre 27 godina, na poziv poljske vlade, Natolin kampus osnovan je u Varšavi. Oba kampusa svake godine okupljaju više od 400 postdiplomskih studenata i mladih profesionalaca iz više od 50 zemalja koji žive, uče i rade zajedno uz jedinstveni doživljaj Evrope.

Zahvaljujući podršci evropskih institucija, vlada i drugih javnih ili privatnih institucija, svake godine je stipendirano oko 70 posto studenata. Među njima su i najzaslužniji studenti koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana.

Saznajte više detalja

U aprilu ove godine, studenti Koledža Evrope bili su u poseti našem regionu i tom prilikom razgovarali sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadorom Semom Fabricijem. Kako je izgledala ta poseta i koje su bile teme razgovora sa ambasadorom, pročitajte na našem sajtu.