Da li je Srbija ispunila kriterijume za otvaranje poglavlja 23 (Reforma pravosuđa i osnovna prava) i 24 (Pravda, sloboda i bezbednost)? Koje su posledice Sporazuma sa NATO-om na odnose sa EU i Rusijom? Izbeglička kriza i bezbednosni rizici: ka zatvorenoj Evropi? Ovo su bila ključna pitanja o kojima se danas debatovalo na Ekonomskom fakultetu u Nišu u organizaciji Instituta za evropske poslove.

Uvodničar u temu debate “Srbija na tromeđi EU-NATO-Rusija” bio je izvršni direktor Instituta za evropske poslove i član Tima Evropa Srbija Naim Leo Beširi. Nakon toga usledila je polučasovna debata o spoljnoj i bezbednosnoj politici i odnosu Srbija, EU i NATO u kojoj je učestvovalo šestoro studenata Pravnog fakulteta u Nišu, dok je debatu vodila Bojana Golubović iz Debatnog kluba Grada Niša.

 Na kraju, u prepunoj sali Ekonomskog fakulteta usledila je moderirana diskusija u kojoj su kao  panelisti učestvovali narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević (Demokratska stranka), Žarko Korać, LDP i Maja Kamenov iz Centra za razvoj civilnih resursa. Debatu je moderirao novinar Dragan Videnović.