Igrana mini serija KALUP, nastala je po elementima istinitih priča iz afere “nestale bebe”. Ova afera otvorena je u Srbiji početkom dvehiljaditih godina, a obuhvata period još od sedamdesetih godina dvadesetog veka. Radnja serije je smeštena u sadašnje vreme u kom bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba, na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine.

Reditelj ostvarenja je Vuk Ršumović, a producentkinja Bojana Maljević.

Uloge u Kalupu su odigrali: Milivoje Obradović, Nada Šargin, Saša Torlaković, Ana Maljević, Igor Filipović, Svetlana Bojković, Branislav Zeremski, Dubravko Jovanović, Srđan Miletić, Ana Bretšnajder, Lena Trifunović, Zinaida Dedakin, Draginja Voganjac, Monika Romić, Radoje Čupić, Danica Radulović, Branislav Platiša, Aleksdandra Simić, Dragana Jovanović, Gojko Baletić, Denis Murić, Damjan Kecojević, Goran Belančević, Nenad Nenadović, Tanasije Uzunović, Slobodan Tešić, Olivera Kovačević, Dragan Đorđević, Natalija Vlahović.

Ova socijalna drama govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do istine, ma kakva ona bila. Autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji koji su ovu temu tretirali tabloidno. Cilj ovog projekta, pored kvalitetnog dramskog programa, jeste upravo taj: da se ovoj teškoj temi pristupi na drugačiji način i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija, izazivanjem gotovo svakodnevnih senzacija. Mini serija KALUP je jedan od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Realizovana je u produkciji Monte Royal Pictures i Telekom Srbija.

Emitovanje serije počinje 17. mart u 21h na SuperStar kanalu a od 21. marta u 20h svake subote na Javnom medijskom servisu RTS.

Share and Enjoy !

0Shares