Pristupanje Srbije EU  stvara potrebu za pružanjem potpunog i pouzdanog pristupa informacija građanima Srbije o svim mogućnostima i prednostima koje sa sobom donosi članstvo u Evropskoj Uniji, o funkcionisanju EU i saradnji Srbije sa EU i njenim državama članicama.
Biblioteke u Srbiji su ključni izvor kvalitetnih informacija za građane Srbije, uključujući i informacije o odnosima Srbije i EU, Evropskoj uniji i državama članica EU.

U želji da promovišemo biblioteke kao važan izvor kvalitetnih informacija o Evropskoj uniji, EU Info Point Novi Sad organizuje seminar “BIBLIOTEKE KAO KLJUČNI IZVOR KVALITETNIH INFORMACIJA O EVROPSKOJ UNIJI”.

Na seminaru će biti reči  o ulozi  biblioteka kao informacionih releja i učesnici će biti upoznati sa upotrebom virtuelne biblioteke – EUBOOKSHOP. Pored toga predstavićemo evropske programe – Kreativna Evropa i IPA – prekogranični program, u okviru kojih biblioteke mogu aplicirati za finansijska sredstva Evropske unije. Tom prilikom, učesnici će dobiti korisne informacije o tome kako se pišu evropski projekti, koja su osnovna pravila, ali i šta su izazovi u procesu apliciranja. Više o aktivnostima kancelarija EU Info point Novi Sad i EU Info centar Beograd, kao i najtraženijim evropskim publikacijama, takođe biće predstavljeno na seminaru.

Seminar se organizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i održaće se u petak, 11. septembra, od 11.00 do 14.30 h, u multimedijalnoj sali na drugom spratu, u zgradi Rektorata, Univerziteta u Novom Sadu, na adresi Dr Zorana Đinđića 1, u Novom Sadu.

Share and Enjoy !

0Shares