U EUTEKA bibliotekama širom Srbije počela je promocija nagradnog konkursa EVROPSKI DNEVNIK. Konkurs je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije koji se mogu takmičiti pojedinačno ili grupno u kategorijama literarnih i likovnih radova, foto reportaže ili foto-rada kao i u multimedijalnim formama.

Prve promocije su već bile u EU Info Centru u Beogradu, Gradskoj biblioteci u Novom Sadu i Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu gde je zainteresovanim đacima i profesorima predstavljeno deveto izdanje publikacije „Evropski dnevnik 2018/2019“ kao i uputstvo za podnošenje radova na nagradni konkurs.

Publikacija Evropski Dnevnik pruža informacije o temama za mlade kao što je kako do prvog posla, volontiranju, očuvanju čovekove okoline , online prava, šta čeka Srbiju kada postane članica EU, o životu građana u drugim zemljama EU. Tokom promocija srednjoškolci su imali priliku da čuju detaljnije o  propozicijama konkursa, temama, kategorijama, kao i ulozi mentora na samom konkursu.

Narodna biblioteka “Stevan Semac” Niš

Konkurs je otvoren do 21. februara 2019. godine, a nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja sledeće godine. Prijave možete videte na  Uputstvu za podnošenje radova na nagradni konkurs.

Promocije nagradnog konkursa održaće se u 13 EUTEKA biblioteka, t.j. u Pirotu (30. novembra), Užicu (4. decembra), Kragujevcu i Kraljevu (5. decembra), Novom Pazaru (6. decembra), Nišu  i Valjevu (7. decembra), Subotici i Somboru (10. decembra), Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Vranju i Leskovcu (17. decembra).

Share and Enjoy !

0Shares