Regionalna konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima “Razvoj medijskih brendova – da li smo spremni na promene”, biće održana u Beogradu 5. novembra, najavili su danas organizatori.

Konferenciju organizuju Madjar so, Asocijacija medija, Media Change, Heror Media Pont, Giacomelli media i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i javno informisanje Vojvodine, Delegacije EU u Srbiji i EU Info centar.

Predstavnica agencije koja okuplja medije na jezicima manjina Heror Media Pont Nataša Heror rekla je da program ovogodišnjeg skupa obuhvata tri panela na kojima će se raspravljati o položaju manjinskih i lokalnih medija, povezivanju tih medija, o tome koliko su menadžmenti medija spremni da eksperimentišu sa svojim brendovima, o promenama u lokalnim i manjinskim medijima, kao i o razvijanju medijskog programa.

“Cilj ovih panela na kojima će učestvovati ne samo govornici iz Srbije, već iz regiona i Velike Britanije, jeste unapredjenje novih komunikacionih strategija manjinskih i lokalnih medija prema zajednicama sa kojima komuniciraju, kako bi ih zainteresovali za dogadjanja u njihovoj zajednici”, rekla je Nataša Heror.

Projekt-menadžerka Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija Vladimira Dorčova Valtnerova rekla je da je konferencija dobar način da se se unapredi rad manjinskih i lokalnih medija.

Konferencija će biti održana u prostorijama Asocijacijia medija Srbije, a otvoriće je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanjezadužen za medije Kalman Kuntić.

Share and Enjoy !

0Shares