Erasmus plus program razmene studenata u Evropi omogućava studentima iz partnerskih zemalja – članica EU, kao i programskih, među kojima je Srbija, da jedan semestar ili celu školsku godinu jednom tokom osnovnih studija provedu na drugom fakultetu u Evropi – objasnila je okupljenim studentima u EU Info pointu Novi Sad predsednica Evropske studentske mreže (ESN) Novi Sad Sara Drapić. Ona je dodala da se na školovanje može ići u okviru istog programa kada su u pitanju i master i doktorske studije.

Sara Drapić,koja se bavi pružanjem pomoći studentima koji žele da koriste Erasmus, rekla je da studenti u Srbiji, nažalost, malo znaju o ovom programu i da su ovakve radionice vrlo korisne za što boilje informisanje visokoškolaca o mogućnostima studiranja u zemljama Evropske porodice.

Kako naši studenti ovu pogodnost koriste manje no što bi mogli, a kako bi se mladi i pre no što počnu da studiraju upoznali sa mogućnostima studiranja napolju i to sa svim pokrivenim troškovima, Evropska studentska mreža (ESN) koja posreduje u prijavljivanju, sprovodi projekat “Erasmus+ i u školama”.

Program Erasmus+ pre tri decenije koncipirala je i pokrenula Evropska komisija, kako bi studenti u evropskim zemalja bili u mogućnosti da dobiju stipendije i studiraju u drugim državama.

Share and Enjoy !

0Shares