Trening „Exchange experience“ tokom tri dana okupio je 30 studenata iz Novog Sada, Subotice, Bečeja, Bele Palanke, Niša, Šida i Kikinde, koji su se upoznali sa vrstama mobilnosti koje Erasmus+ program nudi, pojedinostima iz procesa prijavljivanja, ali i problemima sa kojima se mogu susresti, kao i načinima kako da ih reše.

Edukativni trening u Ekološkom centru “Radulovački” u Sremskim Karlovcima organizovala je asocijacija Western Balkans Alumi Association, kako bi studenti koji su bili na nekoj od mobilnosti koju nudi E+ programa razmenili iskustava sa onima koji su se tek odlučili na ovaj korak.  Učesnici i učesnice treninga podelili su svoja znanja, strahove i nedoumice, kako bi ohrabrili nove alumniste prilikom procesa prijavljivanja.

Razmenu iskustava je moderirala Katarina Živanović, bivša Erasmus Mundus studentkinja. Kako napisati CV i motivaciono pismo, kako popuniti prijavni formular za studentsku E+ mobilnost pojasnili su članovi Erasmus studentske mreže Novi Sad, dok je Milena Milošević, psihološkinja, sa studetnima koji su iskusili mobilnost, radila na karijernom savetovanju i radionici „Prepoznaj i ostvari svoje potencijalne