EU info kutak u Nišu organizuje novu online radionicu u okviru serijala edukativnih događaja za preduzetnike. U četvrtak, 17. decembra od 18 sati, zainteresovani će imati prilike da se upoznaju sa programima podrške Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) preduzećima u Srbiji.

  • EIB već više od decenije pomaže razvoj malih i srednih preduzeća kroz veliki broj kredita i donacija u saradnji sa lokalnim bankama, doprinosi unapređenju konkurentnosti srpske privrede i razvoju inovativnog preduzetništva. Pored malih i srednjih preduzeća, značajna sredstva su izdvojena i za razvoj startup kompanija i preko 800 mikropreduzeća kroz različite programe.
  • EBRD srpskim preduzećima obezbeđuje potrebne veštine kako bi bila inovativnija, privukla finansijere, stekla odgovarajuće ekspertize i postala poslovni lideri, povećavajući konkurentnost i produktivnost privatnog sektora u Srbiji. Program takođe obezbeđuje i obuku za domaće konsultante s ciljem da unaprede svoje usluge za savetovanje preduzeća.

Tokom radionice saznaćete kakve kredite i garancije daje EIB preko banaka u Srbiji i šta je EIB InnovFin program. Pričaćemo o savetodavnoj podršci EBRD za mala i srednja preduzeća, kreditima i ulaganjima u aktivu preduzeća.

Naš predavač biće Ivan Brkić, konsultant i preduzetnik. Ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u radu sa EU programima, posebno onima za podršku inovacijama i malim i srednjim preduzećima. Pored toga, bavi se podučavanjem različitih potencijalnih kandidata i/ili korisnika mehanizama EU finansiranja u Srbiji, BiH i na Kipru u oblastima pripreme predloga projekata, upravljanja projektima, finansijske analize i budžetiranja, poslovnih inovacija i pristupa finansijama.

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno da se prijavite na ovom linku najkasnije do 16. decembra ili do popune kapaciteta.

***

Ovo je samo jedan u nizu radionica koju ćemo organizovati u narednom periodu kako bismo svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približili mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa.

Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.

Share and Enjoy !

0Shares