Mladi ljudi, deca i tinejdžeri se često nalaze u situaciji da eksperimentišu sa cigaretama, alkoholom, pa i drogama. Kako roditelji da reaguju u situaciji kada se jave određeni izazovi, kako da razgovaraju sa svojom decom i ispravno postupe? O ovim i drugim važnim temama, o korisnim veštinama roditeljstva razgovaramo na novoj radionici koju organizuje EU info kutak Niš.

Radionica za roditelje održava se 15. oktobra od 17 sati u Oficirskom domu u Nišu. Radionicu će voditi Ivana Vračkić, bihejvioralno – kognitivni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine.

Na radionici otvaramo neke od sledećih tema:

  • Kako da roditelji zadobiju poverenje svog deteta?
  • Kako uspostaviti uspešnu komunikaciju sa tinejdžerom?
  • Da li i kako kazne utiču na ponašanje deteta?
  • Šta je sa nagradama, kada i koliko?
  • Kako provoditi zajedničko vreme sa decom?
  • Koje su ingerencije škole, a koje roditelja?
  • Kako da dete poštuje roditelje, a da se ne plaši?

„Pitanja ima zaista mnogo, ali dobre roditeljske veštine se stiču vremenom, potrebno je da se stalno usavršavamo i interesujemo za ovu oblast. Na našoj radionici imaćete mogućnosti da postavljate pitanja, zajedno sa drugim roditeljima razrešite sve svoje dileme i steknete dodatne veštine koje će vam omogućiti da roditeljstvo za vas bude zadovoljstvo, a vaše dete srećno i uspešno“ poručuju predavači.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane roditelje bez obzira na uzrast deteta, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodna prijava popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 15. oktobra u 10 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR

Radionica se održava uz poštovanje svih propisanih mera i preporuka nadležnih institucija u cilju zaštite od virusa.

Share and Enjoy !

0Shares