Svakodnevno vidite ili čujete za neku uspešnu priču korisnika EU podrške, saznate da su uz pomoć EU donacije pokrenuli preduzeće, organizovali neku kulturnu manifestaciju ili ugostili mlade iz cele Evrope u svom kampu.

Verujemo da se pitate kako su dobili podršku za svoje ideje.

EU info kutak u Nišu pokreće novi serijal edukativnih i praktičnih radionica o EU programima, kako biste iz prve ruke, od samih korisnika programa, saznali:

  • Šta je potrebno za dobru aplikaciju?
  • Kako znati da je ideja dovoljno razrađena?
  • Koji su najveći izazovi u realizaciji projekta?
  • Na šta obratiti pažnju prilikom izveštavanja?

Prva radionica biće održana u četvrtak, 25. februara u 13h i biće posvećena programu Kreativna Evropa, najvećem programu Evropske unije za kulturu.

Naša sagovornica biće dr Ivana Medić, viši naučni saradnik Muzikološkog instituta SANU, rukovodilac projekata Quantum Music (2015-2018) i Beyond Quantum Music (2019-2022) podržanih kroz program Kreativna Evropa

Ivana će preneti svoja iskustva u realizaciji oba projekta, podnošenju završnog izveštaja ali i o rukovođenju projektom u uslovima pandemije.

Radionica se organizuje u partnerstvu sa Deskom Kreativna Evropa u Srbiji. Program Kreativna Evropa 2014 – 2020 se završio sa odličnim uspehom i ukupno 152 podržana projekta iz Srbije. Novi program i novi pozivi će biti uskoro otvoreni za sve ustanove i organizacije koje se bave kulturom u Srbiji.

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem ovog linka.

Share and Enjoy !

0Shares