Radionicu „PR ustanova i organizacija u kulturi na društvenim mrežama“ održaće se 16. maja u EU info pointu u Novom Sadu od 16 časova. Aktivnost je deo Foruma Kreativna Evropa 2019.

Predavanje je namenjeno predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi, zainteresovanim za razvoj digitalnog marketinga i PR-a, a naročito onima koji su već angažovani na tim pozicijama.

Društvene mreže su neizostavan alat u promovisanju kulturnih i umetničkih praksi. Međutim, glavobolju zadaju algoritmi koji se menjaju iz dana u dan, što zahteva relativno često revidiranje postojeće strategije komunikacije i redefinisanje ciljeva.

Kako upakovati aktivnosti ustanova i organizacija u kulturi u zanimljivu ambalažu kao pametan marketinški brend i pobuditi veće zanimanje medija i mladih? Koje su to tehnike i veštine odnosa s javnošću neophodne za privlačenje publike i medija? Kako do uspešne kampanje na društvenim mrežama? Ovo su samo neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovor ukoliko se prijavite za radionicu.

Radionicu će voditi savetnica za društvene mreže EU info centra u Beogradu Marija Stevuljević. Marija je radila kampanje i strategije komunikacija za mreže i koalicije organizacija, omladinske organizacije, startapove, te institucije u zemlji i regionu.

Broj učesnika je organičen na 15 ljudi. Svi zainteresovni za učešće je potrebno da pošalju prijavu koja sadrži ime i prezime učesnika, naziv ustanove/organizacije koju predstavlja, kao i odgovor do 300 reči na pitanje zašto vam je konkretno potrebna ova radionica. Prijave se šalju na mejl marija.stevuljevic@euinfo.rs. Rok za prijavu je sreda, 8. maj. Odabrani učesnici biće obavešteni o detaljima učešća putem mejla najkasnije do ponedeljka 13. maja.