EU info kutak u Nišu organizuje novu online radionicu u okviru serijala edukativnih događaja za preduzetnike. U četvrtak, 3. decembra od 18 sati, zainteresovani će imati prilike da se upoznaju sa tim šta je i kakve mogućnosti nudi COSME – program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća (MSP)

COSME ima za cilj da olakša MSP pristup finansijama u svim fazama rada – stvaranju, proširenju ili prenosu poslovanja. Ovaj program podržava aktivnosti usmerene ka unapređenju okvirnih uslova u kojima preduzeća posluju, posebno mala i srednja preduzeća, putem smanjivanja administrativnih i regulatornih opterećenja.

Učesnici radionice saznaće koji su ciljevi programa, kakvi finansijski instrumenti postoje, kako se pristupa tržištima, na koji način se promoviše preduzetništvo i kako izgleda COSME u Srbiji.

Radionicu će voditi Milivoje Jovanović iz organizacije ENECA iz Niša, koja se bavi podrškom osnivanju/razvoju malih porodičnih biznisa i aktivno radi na polju njihovog socio-ekonomskog razvoja.

Učešće na radionici je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno popuniti prijavni formular.

LINK ZA PRIJAVU

***

Ovo je samo jedna u nizu radionica koju će EU info kutak Niš organizovati u narednom periodu kako bismo svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približili mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa.

Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.

Share and Enjoy !

0Shares