Prva regionalnna konferencija o platformskoj ekonomiji  pod nazivom The Reshaping Work Conference East and Southeast European (ESE) Edition biće svečano otvorena izložbom radova studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu pod nazivom QUO VADIS HOMO? u sredu, 26. februara u Kulturnoj stanici Svilara, sa početkom u 19 časova.

Cilj izložbe je da se kroz umetnički izraz osvetle i problematizuju teme o kojima će se diskutovati tokom prve akademske konferencije o platformskoj ekonomiji u ovom delu Evrope.

Organizator konferencije, Centar za istraživanje javnih politika, ostvario je saradnju sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu i Kulturnom stanicom Svilara, vođen idejom da se studenti smerova  Dizajn video igara, Ilustracija i Dizajn enterijera predstave svojim autorskim radovima na zadate teme koje se tiču odnosa između umetnosti i tehnologije, čoveka i mašine, živog i neživog i budućnosti rada u novonastalim okolnostima koje diktiraju neprestane tehnološke promene koje iz korena menjaju svet i čovekov identitet. Selekciju radova koju je izvršio tim profesora i asistenata Akademije umetnosti prošlo je više od trideset radova u formatima poput tekstualnih video igara, stripova, gif animacija, ilustracija, arhitektonskih projekata, video projekcija i skulptura.

Značaj organizovanja izložbe ovog formata i teme prepoznala je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji koja je finansijski podržala njenu realizaciju.

Reshaping Work je neprofitna inicijativa sa sedištem u Amsterdamu, pokrenuta 2016. godine sa ciljem da na jednom mestu okupi različite aktere kako bi zajednički razgovarali o budućnosti rada koje donose intenzivne tehnološke promene i pronašli načine kako da budućnost rada oblikuju u novim okolnostima. Inicijativa je u međuvremenu prerasla u niz regionalno organizovanih događaja širom Evrope (Barselona, Amsterdam, Stokholm, Novi Sad a u pripremi su Madrid, Cirih i Berlin).