EU Info Point Novi Sad organizovao je radionicu o putovanjima u zemlje EU. Ideju da se na kreativan način prikažu zanimljivosti, kulturno, isorijsko i sociološko nasleđe, preporuke/tips, mesta koja moraju da se vide, ostvarila je pred brojnom publikom Kristina Ivšić, članica Kluba putnika.

Ona je na vrlo interesantan i interaktivan način pričala o zanimljivostima s putovanja u mnogobrojne evropske gradove i pružala informacije smeštaju, hrani, prevozu, kulturi koje se ne mogu pronaći na netu ili u turističkim agencijama. Prikazano je mnogo fotografija i video materijala sa putovanja iz Španije, Grčke, Slovačke, Nemačke, Mađarske, Hrvatske, Belgije, Austrije, Francuske, Portugalije, Italije, Švedske, Finske i Estonije.

Posetioci su dobili i iscrpna obaveštenja, adrese i linkove o vaznim destinacijama u evropskim metropolama, kako se registrovati i učlaniti u Klub putnika, kao i kako pronaći „zajedničku kuću“ – prenoćište za putnike namernike u gradovima Evrope.

Učesnici radionice, koji su dobili na poklon informativne mape “Traveling to Europe“, imali su priliku da govore o svojim iskustvima sa raznih putovanja Evropom i da učestvuju u zajedničkoj igri koja je podrazumevala maštovito osmišljavanje plana jednog putovanja.